Category Archives: New Bike

Finish line

Finish

Annyi minden történt hirtelen az elmúlt post óta, hogy még írni se volt időm. Röviden:

Szülinapomra kaptam Anyukámtól, Nagyszüleimtől és a Húgoméktól két H Plus Son Archetype felnit. Vajon honnan tudták, hogy pont ilyet szeretnék? :)

Tünditől kaptam Cinelli Vai nyeregcsövet, kormányt, kormányszárat.

Hogy be tudjam fejezni a kereket, rendeletem hozzá DT Swiss Competition Straightpull küllöket Prolocck anyákkal. Miután megjött azonnal elkészítettem a kerekem a Bringaland kerékpár üzlet szervízében. Vettem hozzá felni szalagot és belsőket, és készre szereltem a kerekeket.

Eközben úgy döntöttem, hogy nagy levegőt veszek és a pénztárcám mélyére nézek, befejezem a biciklit. megrendeltem minden hiányzó alkatrészt. Találtam nagyon jó árban Sram Force hajtóművet, ezzel meg tudtam ideologizálni magamnak, hogy miért is kell nekem Force és nem Rival. :) Rendeltem Sram Force hátsó váltót, első váltót, kazettát (12-28 lett végül, mert “kislány vagyok” :D), láncot, középcsapágyat és Sram S-700 hidraulikus tárcsaféket. Az S-700 tipust a Sram a Force sorozatba sorolja. Rendelnem kellett néhány apróságot. Féktárcsákat (Avid két anyagút), féktárcsa adaptert, záró elemet. Rendeltem Sram Gore Ride-On váltó bowden szettet.

Ezen a ponton született meg a nagy elhatározás. Eredetileg Jagwire lime zöld bowden házat és fékvezetéket szerettem volna, de meggyőztem magam, hogy a neon zöld grip és a szintén neon zöld gumi mellett nagyon sok lenne a bringa elején a zöld. Amúgy is a Jagwire-nek még nincs az új Sram országúti tárcsafékekhez fékvezetéke. Emiatt rendeltem meg a Sram Gore váltó bowden szettet feketében. Viszont a grip és a gumi színes felületét kevésnek gondoltam a többi nagy fekete felülettel szemben, így felkerestem Répát (Répa Airbrush), aki már festett nekem vázat. Gyönyörűen dolgozik, nagyon kreatív ötletei vannak, hihetetlen kézügyességgel rajzol, és elképesztő fantáziája van a festéshez. Csak irányelveket kell mondanom neki, és brutál jó eredményt kapok a kezembe. Ez most is így lett. Elvittem neki a matt fekete vázam, amin fényes fekete feliratok vannak, hogy szeretnék bele neon zöld fényes elemeket. Kértem, hogy visszafogott legyen, lehetőleg a belső élek legyenek festve és a váz alapvetőleg fekete maradjon, a zöld csak díszítse. Néhány nap múlva elkészült. Minden várakozásomat felülmúlta az eredmény.

Ma reggel beadtam az összes alkatrészt a Bringaland-be, hogy a sok kacatból legyen meg a bringa. Most úgy érzem magam, mint egy “ValóVilágos” (VV Kristóf) :D mikor Stohl össze érinti kezét. Ezennel a szavazást lezárom. Még nem tudom mi lesz az eredmény… és az az idegesítő zene… és még egyet vagy kettőt kell aludnom…

Melyiket válasszam?

Megláttam és beleszerettem. Kell nekem egy ilyen. Enélkül nem készülhet el az új biciklim. A fékkarok alatt zöld, fölötte fekete. Ez a “Supacaz Neon Green & Black Super Sticky Kush Tape”:

Ez van felül

Jön a szülinapom, és olyan pletyka járja, hogy talán kapok ilyeneket. :)

Eredeti tervek szerint Thomson nyeregcsövet, kormányt, kormányszárat szerettem volna, de mikor megláttam a Cinelli VAI sorozatát, egyből bele szerettem. Sokkal jobban fog illeni a biciklim összképébe, mint a Thomson. Nem mellesleg a 3 együtt annyiba kerül, mint a másik márkából csak a nyeregcső. Súlyban a kormányszár és a nyeregcső közel azonos a Thomsonnal, a kormány nehezebb 130g-mal. Ez amiatt van, mert a Cinelli alu a Thomson karbon. Nem terveztem amúgy karbon kormányt, de a Thomsonnak nem lett volna alu, viszont mindenféleképpen egységesre szerettem volna a kormányszárral és a nyeregcsővel. A Zipp Service Course SL jöt még szóba, de annak nem olyan jó a hangulata, mint ezeknek, és lényegesen drágább is.